Polgrmesteri Hivatal

Átadták a Mini Bölcsődét

Img 1725

November 11-től a szadai kicsik vehetik birtokba a Mini Bölcsődét, miután az Ady Endre utcai ingatlant ünnepélyesen is átadták. A Mini Bölcsőde a Székely Bertalan Óvoda-Bölcsőde telephelyeként fog működni, ahol két csoportban bölcsődés korú gyermekek napközbeni ellátása lesz biztosítva két kisgyermeknevelő és két dajka munkatárssal. 


Img 1764

Az önkormányzati tulajdonban lévő, 1930-as években épült épület korábban többek között takarékszövetkezetként is funkcionált, de az átalakítás után az épületben két csoportszobát és egy játszókertet hoztak létre úgy, hogy a meglévő épületet nem bővítették. A játszóudvar az átlagtól nagyban eltérő területen, mintegy 320 négyzetméteren szolgálja a szadai bölcsődéseket. A játékokat és eszközöket a Székely Bertalan Óvoda-Bölcsőde korábbi vezetője, Weitz Magdolna elképzelései alapján rendelték meg.


Img 1755
Img 1770
Img 1734

A Mini Bölcsőde homlokzati, samottos kerámiából, kézzel készült felirata Kun Éva veresegyházi keramikus munkája. A betűket 1150 fokon sütötte, felületüket olyan türkiz színű mázzal burkolta, amely ellenálló a faggyal szemben is. A kezdő és befejező motívumot, amelyen a boldogságot jelképező kék madarat láthatjuk indák között, az épület stílusa inspirálta. 



Utoljára frissítve: 2020 november 10. 13:27