Polgrmesteri Hivatal

Az arculat és a logó bemutatása

Szada Profilkep Facebook Nagyobb 1

Településünk életének legnagyobb ünnepe a Székely Bertalan Emléknap, nem véletlenül időzítettük erre az időpontra új arculatunk és logónk bemutatását.
Minden felületünkön az összehangolt, egységes kommunikációra törekszünk és azt szerettünk volna, ha ez az összhang, ez a minőség, külsőségekben is megjelenik, ezért kapott minden csatornánk egységes arculatot, amelyet elsősorban a logóval és színeinek használatával valósítunk meg.
A logón található gyümölcsfa a Székely-kertben álló eperfát jeleníti meg, amelyet a legenda szerint maga, a festő ültetett. A több, mint 100 éves fát így nagy becsben tartjuk, óvjuk.
A piros bogyós gyümölcsfa utal Szada nagy gyümölcstermesztő múltjára, ahogyan az egykori csúfolódó vers első sora is „Gyümölcstermő szent Szada…”.
Szada Nagyözség Önkormányzat képviselő-testületének értékrendjében a kertészkedés népszerűsítése, és hogy egy fákkal, virágokkal tarkított gyönyörű kis faluban éljünk, különösen hangsúlyos törekvések és tudjuk azt is, hogy ennek a törekvésnek nagy támogatottsága van a szadaiak körében.
Éppen ezért, úgy gondoltuk, ez a jelkép lehet az, ami leginkább kifejezi napjainkban a „szadaiságot” és talán nagyon sokan magukénak érezhetik.
A logó Deák Kázmér, Szabó Gábor és Juhász András közös munkája.


Utoljára frissítve: 2020 szeptember 22. 09:23