Polgrmesteri Hivatal

Az év második felére ígéri a Közút a Dózsa György út felújításának folytatását

Tavaly novemberben Pintér Lajos polgármester kezdeményezésére Szada Nagyközség Önkormányzat és a Magyar Közút Zrt. együttműködésében megtörtént a Dózsa György út 503 méteres szakaszának felújítása. Pintér Lajos az akkori kivitelezés sikerén felbuzdulva írásbeli, majd idén januárban személyes ígéretet kapott a felújítás folytatására a társaság vezetőjétől. A közös munka a tervek szerint áprilisra volt ütemezve úgy, hogy a korábban kialakított rendszerben a Magyar Közút legalább további 500 méterre garantáltan biztosít aszfaltot, míg az egyéb költségeket az önkormányzat állja a pénzügyi hátteret biztosító testületi döntés után. Mivel a Dózsa György út további felújítása elemi érdek, így a település vezetője márciusban érdeklődött a munka folytatásának ütemezéséről.

A válaszlevélben a Magyar Közút Zrt. részéről újra leszögezték, hogy a mindkét fél számára eredményes, már több ízben bevált gyakorlat folytatására nyitottak, azonban arról tájékoztattak, hogy erre leghamarabb 2024 második felétől látnak lehetőséget. A Dózsa György út felújításának csúszását azzal indokolták, hogy minisztériumi elrendelés alapján jelenleg kisebb településeken, a Magyar Falu Program Útfelújítási Program keretén belül végeznek kapacitásaikat teljes mértékben lekötő feladatokat.

Mindez azt jelenti, hogy a tavaszra tervezett felújítás 2024 második felére tolódik, de mindenképpen megvalósul még az aktuális önkormányzati ciklusban.

Magyar Kzt Vlasz 2024 04 12

Utoljára frissítve: 2024 április 16. 15:35