Polgrmesteri Hivatal

Elmarad a közmeghallgatás

Szada nagyközség polgármestere által a képviselő-testület 2020. november 12-ére összehívott közmeghallgatása a Kormány által a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel nem lesz megtartva. Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a veszélyhelyzet miatt elhalasztott közmeghallgatás a veszélyhelyzet megszűnése után kerül megtartásra. 

Szada Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete törvényi kötelezettségének eleget téve korábban a közmeghallgatás megtartása mellett döntött, azonban az Önök érdekeit szem előtt tartva, a járványhelyzet fokozódása miatt nem tette azt látogathatóvá.

A képviselők szándékai nem változtak az elmúlt időszakban: a televízió képernyői előtt és online platformokon követhető közmeghallgatás keretében kívántak beszámolni arról, hogy az elmúlt évben hogyan szolgálták Szada lakosságát. Az elmúlt napok eseményei és rendelkezései azonban a képviselők szándékait felülírták.  

A katasztrófavédelmi törvény rendelkezése szerint 2020. november 4-től nem tartható többek között képviselő-testületi ülés és közmeghallgatás sem. A veszélyhelyzetben a képviselő-testület feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja, ezért a Pest Megyei Kormányhivatal állásfoglalása alapján a képviselő-testületi ülésnek minősülő közmeghallgatás a kihirdetett veszélyhelyzet miatt nem tartható meg.

Szada Nagyközség Önkormányzat minden helyzetben a törvényességet tartja szem előtt. Jelen esetben is ez történt.

Kérjük szíves megértésüket! 


Utoljára frissítve: 2020 november 07. 12:32