Polgrmesteri Hivatal

Indul az átfogó kátyúzási program

Az átfogó útkarbantartási program keretén belül évi 3 alkalommal végzi el a Szada Nova NKft. az önkormányzati tulajdonban lévő utak helyreállítási munkáit. A társaság a szokásos menetrendnek megfelelően elkezdi a nem szilárd burkolatú utak téli kátyúzását.

Általános tapasztalat, hogy a nagy mennyiségű csapadékvíz megáll az útpályán, vagy rajta átfolyva erősen megrongálja, kimossa azt. A település nem aszfaltozott útjainak jelentős részén nincs a csapadékvíz elvezetése, vagy annak szikkasztása megfelelően megoldva. Sok helyen a kialakított befogadót betemették, túlterhelték a magánporták burkolt felületeiről kiömlő vízzel. A Szada Nova Nkft. a hosszú távú megoldás érdekében folyamatosan törekszik a megfelelő vízmegtartó és vízelvezető technikák alkalmazására.

A Társaság megkezdi az idei év utolsó, téli útüzemeltetés előtti rendes kátyúzását. Az úthibák lokációit, az útellenőrzés során tapasztaltak, a bejelentések és jelzések összegzése után határozzák meg a karbantartást végzők. Egy-egy ilyen alkalommal több földmunkagép dolgozik napokon keresztül, jelentős mennyiségű a kő utánpótlást bedolgozva. A jelentős költségeket a Szada Nova NKft. az út- és építmény karbantartási tevékenységkörének keretéből finanszírozza.


Utoljára frissítve: 2023 november 13. 14:36