Polgrmesteri Hivatal

Körforgásos és fenntartható textíliák témakörben várnak pályázatokat

Olyan akciókat várnak, melyek középpontjában a ruhaipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilek, ruhák újrahasznosítása, élettartamának növelése, valamint minden egyéb e témához kapcsolódó kezdeményezés áll.

A Technológiai és Ipari Minisztérium megbízásából, a tavalyi évhez hasonlóan idén is az ÉMI Nonprofit Kft. látja el a minden évben megrendezésre kerülő „Európai Hulladékcsökkentési Hét” nevű rendezvénnyel kapcsolatos koordinátori feladatokat.

A 2009-ben indult Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction – EWWR) kezdeményezésben résztvevő országokban egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett mennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A kezdeményezés fő koordinátora, az EWWR Irányító Bizottsága európai szinten foglalkozik a hulladékok problémájával, missziója, hogy megszólítsa az embereket és felhívja a figyelmet a hulladékcsökkentés jelentőségére. Azonban nem csak ezen az egy héten, de hosszú távon is, így ösztönözve a polgárokat, hogy az élhetőbb, tisztább környezet és a környezetkímélőbb életmód érdekében tudatosan figyeljenek mindennapi fogyasztási szokásaikra.

A 2022-es év kiemelt témája a körforgásos és fenntartható textíliák! Ennek szellemében olyan akciókat várnak, melyek középpontjában a textilipar ökológiai lábnyomának csökkentése, a textilek, ruhák újrahasználata és újrahasznosítása, élettartamuk növelése kerül, valamint minden egyéb a hulladékcsökkentési témához kapcsolódó kezdeményezés.

Idén november 19-27. között kerül megrendezésre az akcióhét.

A programra 2022. október 10. - november 3. (15:00) között lehet regisztrálni akcióötletekkel, az alábbi kategóriákban:

* államigazgatási szerv/hatóság,

* egyesület/civil szervezet,

* gazdálkodó/ipari szervezet,

* oktatási intézmény,

* magánszemély.

A hazai pályázók közül a legjobbakat a nemzetközi versenyre delegálják!

A társaság honlapján kapcsolódó ismeretterjesztő anyagokat, az idei év plakátját és további hasznos információs anyagok találhatóak: https://www.emi.hu/hulladekcsokkentesihet/index.html

Regisztrálni az alábbi linken lehet: https://www.emi.hu/hulladekcsokkentesihet/csatlakozas.html  

Kérdés esetén az ügyfélszolgálat az alábbi elérhetőségen áll rendelkezésre:

e-mail: hulladekcsokkentesihet@emi.hu
telefonszám: +36-30-119-1866 főmenü 6-os gomb

Ügyfélszolgálati idő:
hétfő-csütörtök: 9.00 – 15.00
péntek: 9.00 – 12.00


Utoljára frissítve: 2022 október 17. 16:18