Polgrmesteri Hivatal

Légtisztító berendezést kapott a szadai háziorvosi rendelő

Ha egy zárt helyiség szellőzése nem megfelelő, és huzamosabb időt tölt ott egy fertőzött személy, akkor az adott helyiség levegőjében néhány óra alatt olyannyira megnőhet a fertőző részecskék koncentrációja, hogy sem a maszkviselés, sem a távolságtartás nem jelent elegendő védelmet a fertőződés ellen. Ennek megfelelően különösen veszélyes helynek számítanak például az orvosi rendelők is. Ezt felismerve Molnár Balázs, a Zepter alvállalkozója egy Zepter Therapy Air Ion légtisztító készüléket bocsátott a szadai háziorvosi rendelő rendelkezésére.

A koronavírus légi úton is terjed

Epidemiológusok és aeroszol-szakértők nyári figyelmeztetése után már az Amerikai Járványmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is hivatalosan elismerte, hogy a COVID-19 vírus nem csupán cseppfertőzéssel, mikrocseppek útján, hanem légi úton is terjed.
A mikrocseppek olyan 300 mikrométernél nagyobb váladékszemcsék, amelyek jellemzően köhögéssel vagy tüsszentéssel kerülnek a levegőbe. A mikrocseppek 2 méteren és néhány másodpercen belül lehullanak a földre, ahol már nem jelentenek különösebb kockázatot, így a mikrocseppes fertőzés kockázata hatékonyan csökkenthető a megfelelő távolságtartással és maszkviseléssel. A mikrocseppek mellett azonban az emberek jóval kisebb, 100 mikrométernél kisebb részecskéket is kibocsátanak légzés vagy beszéd közben, amelyek jóval kisebb méretüknél fogva nem hullanak le a földre rövid úton, hanem akár órákig is a levegőben lebeghetnek, és 2 méternél sokkal messzebbre is eljuthatnak. Ha egy zárt helyiség szellőzése nem megfelelő és huzamosabb időt tölt ott egy fertőzött személy, akkor az adott helyiség levegőjében néhány óra alatt olyannyira megnőhet a fertőző részecskék koncentrációja, hogy sem a maszkviselés, sem a távolságtartás nem jelent elegendő védelmet a fertőződés ellen.

Img 2929

Légtisztító óvja a háziorvosi rendelőt

A szadai háziorvosi rendelőben is megváltozott minden: a mikrocseppek terjedése miatt már a betegek várakoztatása sem oldható meg biztonsággal, valamint a családorvosaink is komoly veszélynek vannak kitéve. Ezt felismerve Molnár Balázs, a Zepter alvállalkozója egy Zepter Therapy Air Ion légtisztító készüléket bocsátott a szadai háziorvosi rendelő rendelkezésére.

A Zepter Therapy Air® iOn egy egyedülálló légtisztító, amely már háromszor, 2016-ban, 2019-ben és 2020-ban lett kategóriagyőztes egy független német szakértői portál összehasonlító tesztjében. A világszerte elismert német laboratórium, a GUI-lab 2020 áprilisában alapos tesztnek és vizsgálatoknak vetette alá a Therapy Air iOn-t, amelyek végeredményeként egy tanúsítvánnyal erősítették meg, hogy a Therapy Air® iOn kiemelkedően hatékony szűrőrendszerével a kórokozók 99,99 százalékát eltávolítja a levegőből – beleértve a SARS-Cov-2 vírust és egyéb egészségkárosító anyagokat is.


Utoljára frissítve: 2021 április 12. 20:40