Polgrmesteri Hivatal

Mindenki ünnepe

Az idei augusztus 20-i ünnepség a Székely Bertalan Művelődési Házban zajlott, amit nagydobronyi barátaink is megtiszteltek jelenlétükkel. A Himnusz eléneklését követően a Szadai Népdalkör kezdte a műsort, majd Pintér Lajos polgármestere köszöntötte a vendégeket.

2023 09 2111 Szada 09 Old 01

A nagydobronyi kistérségi kórus megindító és érzelmes előadása után Babucs Zoltán történész, a Magyarságkutató Intézet vezető kutatója adott történelmi áttekintést a résztvevők számára. Gödöllői vendégeink, Benedek Krisztina és a Frédéric Chopin Zenei AMI népzenetanszéke növendékeinek műsora ugyancsak emelte az ünnepség színvonalát. Őket követték a hazai egyházak szadai képviselői az ökumenikus igeválasztással és az új kenyér megáldásával.

2023 09 2111 Szada 09 Old 02

Végezetül a hagyományok szerint Pintér Lajos megszegte a megszentelt kenyeret (alsó képen), amit a képviselő-testület, valamint a Szadai Czibere Táncegyüttes tagjaival közösen osztottak szét a nézők között. Mindeközben a Szadai Népdalkör aratódalai csendültek fel. Az ünnepi műsor befejezéseként az idelátogatókat Szent István-napi terített asztalunk várta.


Utoljára frissítve: 2023 szeptember 25. 09:40