Polgrmesteri Hivatal

Októberi szűrővizsgálatok

Szada Nagyközség Önkormányzata elkötelezett a helyi lakosok egészségügyi állapotának megőrzése és javítása mellett, így a Szadai Szociális Alapszolgáltatási Központ (SZAK) közreműködésével újabb, a korábbiaknál több, mintegy száz ember számára elérhető szűrővizsgálatokat szervez. A program célja a sokszor hónapokig tartó várólisták kiváltása, a szükséges vizsgálatok felgyorsítása. A programokra várjuk az érdeklődők regisztrációját.

Az újabb szűrővizsgálatok célja ismét az, hogy a szadai lakosok részére egyszerűen, várakozási idő nélkül és térítésmentesen valósuljon meg a leggyakrabban előforduló népbetegségek kiszűrése, azok kockázatára való figyelemfelhívás. Igénybe vehető szolgáltatások: általános állapotfelmérés; egészségügyi tanácsadás; csontsűrűség-, légzésfunkció-, vérnyomás-, vércukormérés; szív- és érrendszeri rizikószűrés (pulzus, véroxigénszint, EKG), testösszetétel vizsgálata (testsúly, magasság, izomtömeg, testzsírszázalék, BMI, PSA); szájüregi-, melanóma- és méhnyakrák-szűrés.

A szűrővizsgálatokra október 10-én (hétfőn) és 11-én (kedden) a Szadai Községi Piacra érkező buszokban kerül sor. A szűréseken való részvétel térítésmentes, azonban előzetes telefonos regisztrációhoz kötött, melyet az érdeklődők 2022. október 3. (hétfő) és 7. (péntek) között tehetnek meg a 06 70/199-95-70-es telefonszámon.

Szrbusz

Utoljára frissítve: 2022 szeptember 27. 09:43