Polgrmesteri Hivatal

Pályázatot adtunk be a Csapás utca felújítására

Szada Nagyközség Önkormányzata 2022. február 15-én rendkívüli ülést tartott. Döntés született arról, hogy az Önkormányzat tulajdonosi hozzájárulást ad a Tájház felújítását célzó pályázathoz; valamint arról, hogy pályázat keretein belül az Önkormányzat a Csapás utca fejlesztésére és korszerűsítésére tart fontosnak pályázatot benyújtani; illetve a Szada Nova NKft. új telephelyeként a Halesz úton lévő ingatlant jelölték ki.

Az önkormányzat tulajdonosi hozzájárulást adott a Tájház felújítását célzó pályázathoz

Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete tulajdonosi hozzájárulását adta a Közhasznú Kulturális Alapítvány Szadáért szervezetnek a Szada, 969 helyrajzi számú, az Önkormányzat 1/1 hányadú tulajdonát képező ingatlan (Tájház) udvarának és pincéjének felújítását célzó pályázati felhívásra. A Tájházat működtető „Közhasznú Kulturális Alapítvány Szadáért” szervezet február 11-én jelezte, hogy a Tájház udvarának és pincéjének felújításához szükséges összegre pályázatot nyújtana be a VCA-KP-1-2022/1. elnevezésű pályázat Városi Civil Alap keretére. A Székely Bertalan Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjétől kapott szóbeli információk szerint a pályázat önerőt, pénzügyi önrészt nem igényel.

Pályázat benyújtása a Csapás utca fejlesztésére

Szada Nagyközség Önkormányzatának lehetősége nyílt pályázat beadására belterületi közutak fejlesztésének korszerűsítésére. A pályázat keretein belül az Önkormányzat a Csapás utca fejlesztésére és korszerűsítésére tart fontosnak pályázatot benyújtani, melynek határideje 2022. március 1. - 2022. április 18. között lesz.

Új telephelyet kap a Szada Nova NKft.

Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete felkérte a Polgármestert, hogy a TOP-Plusz pályázati lehetőségek ismeretében vizsgálja meg esélyeit a Szada Nova Kft. új telephelye létesítéséhez szükséges pályázati lehetőségeknek. Az Önkormányzat 100 százalékos tulajdonát képező Szada Nova Kft. új telephelyéül a Képviselő-testület az Önkormányzat 1/1 tulajdoni hányadát képező Szada 4335/2 hrsz.-ú, a Halesz úton lévő, 2.500 m2 alapterületű, helyi döntés alapján korlátozottan forgalomképes ingatlant jelöli ki.

A részletek iránt érdeklődők a testületi ülés dokumentumait megtekinthetik a www.szada.hu weboldalon is.


Utoljára frissítve: 2022 február 21. 16:51