Polgrmesteri Hivatal

Prevenciós foglalkozásokat tartottak a Székely Bertalan Általános Iskolában

Rendrk

2021. november 11-én és 12-én Mészáros Melinda rendőr zászlós, a Gödöllői Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és Kovács Ágoston rendőr főtörzsőrmester, Szada körzeti megbízottja tartott prevenciós foglalkozást a Székely Bertalan Általános Iskola felső tagozatos diákjai részére. A rendőrök az iskola felkérésére érkeztek, az intézmény részéről Péter-Sánta Henriett pedagógus szervezésében zajlottak az órák.

A fő téma az áldozattá válás megelőzése és a vagyonvédelem voltak, de a szabályok, a törvények fontossága, a következmény, valamint a büntethetőség is szóba került. Az intézmények egyre nagyobb jelentőséget tulajdonítanak az ilyen és hasonló témájú prevenciós foglalkozásoknak, hiszen fontos, hogy a gyermekek, fiatalok egy hiteles, a témában jártas embertől tájékozódjanak arról, hogy egy-egy iskolai „vicceskedés”, „jó hecc” akár büntetőjogi kategóriába is tartozhat, és felelősségre vonást okozhat, illetve legalább ennyire fontos az is, hogy a korosztályba tartozók tisztában legyen azzal, ha áldozattá válnak, joguk van kiállni magukért, és lehetőségük van segítséget kérni.

A Gödöllői Rendőrkapitányság folyamatosan tart prevenciós foglalkozásokat az illetékességi területén működő oktatási intézményekben, és amennyiben igény mutatkozik rá, a Székely Bertalan Általános Iskolába is visszatérnek programjaikkal.


Utoljára frissítve: 2021 november 22. 11:14