Mff J Mretben

TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00067

A kedvezményezett neve: SZADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

A fejlesztés tárgya, célja: Szadai Székely Bertalan Óvoda kapacitásbővítése és nevelési hatékonyságának fejlesztése

Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-PT1-2022-00067

A támogatás összege: 799 999 945 Ft

A Támogatás intenzitása: 100%

A projekt:

Jelenleg a település óvoda 94%-os kihasználtsággal működik, prognózisok alapján pedig 2024-re további 132 fő beiratkozását várják, amely bőven meghaladja az intézmény kapacitását. A támogatásnak köszönhetően az önkormányzat bővítheti a Székely Bertalan Óvoda és Bölcsőde kapacitásait, amely hozzájárul ahhoz, hogy növelje az intézmény befogadóképességét.

A projekt keretei között az óvoda kerül átalakításra és bővítésre. A csoport szobák mellett létrejönnének további kiszolgáló és szociális helyiségek. Mindhárom csoport szobához tartozni fog mosdó, valamint egy közös öltöző közlekedővel is megépítésre kerül. Az épületben felnőtt és akadálymentesített mosdók, valamint udvari mosdók is lesznek. Kialakításra kerül még továbbá két iroda a vezetőség számára.

A bővítmény külső területén minden csoport szobából külön bejárattal nyíló terasz is megépítésre kerül. Továbbá, új konyha is kialakításra kerülne mosogatóval és konyhai öltözővel.

Kivitelezésre kerül még egy só- és fejlesztőszoba, valamint az alsó szinten egy tornaterem, és az ehhez tartozó sportszertár, öltöző, és tároló. Az épület tetőtere is átalakításra kerül, amelyben nevelői szobák, orvosi szoba, öltözők, mellékhelyiségek is kialakításra kerülnek.

Szada elkötelezett a fenntarthatóság és az esélyegyenlőség mellett. Ennek megfelelően hőszivattyúval és napelemes rendszerrel kerül ellátásra az óvoda, illetve teraszok valamint fásítás révén passzív árnyékolás is betervezésre került.

A település hosszú távú társadalompolitikai céljai között a családpolitika, valamint horizontális célként az egyenlő esélyek biztosítása kitüntetett szerepet kap. A komplex fejlesztés során az óvoda 270 fő befogadására válik alkalmassá, mely révén meg tudna felelni a településen fellehető további intézményekkel együtt a prognosztizált 350 főnek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.08.31.

Mff Kedvezmnyezetti Infblokk Keretes 1

Utoljára frissítve: 2024 május 27. 12:26