Polgrmesteri Hivatal

Felhívás helyi adók fizetési határidejére

Tisztelt Adózók!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a helyi adók 2021. II. félévi összegének befizetési határideje: 2021. szeptember 15. napja.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy a 2021. II. félévi fizetési kötelezettségeik teljesítéséhez szükséges csekkeket már március hónapban megkapták, szeptemberben külön értesítést nem küldünk!

A magánszemélyek befizetési kötelezettségüknek a már megküldött készpénz átutalási megbízáson (csekk), illetve utalással (az adónemnek megfelelő adószámlára utalva, a megjegyzésben a név és a könyvelési azonosító feltüntetésével) tudnak eleget tenni.

Azon Ügyfeleink, akik rendelkeznek ügyfélkapus hozzáféréssel és bankkártyával a www.szada.hu /önkormányzat/elektronikus ügyintézés részen, az E-Önkormányzat portálon keresztül, az EFER (elektronikus fizetési rendszer) használatával is teljesíthetik befizetéseiket.

2021.01.01. napjától a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat az Állami Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. A 2020.12.31-ig keletkezett, fennálló gépjárműadó hátralékokat még az Önkormányzathoz kell megfizetni.

Felhívom szíves figyelmüket, hogy az adó teljesítésének elmulasztása végrehajtási eljárást, illetve késedelmi pótlék fizetési kötelezettséget von maga után, ezért kérem a fizetési határidő pontos betartását!

Dr. Finta Béla jegyző


Utoljára frissítve: 2021 szeptember 02. 15:09