Polgrmesteri Hivatal

A digitális ismeret hiánya nem akadály – segítünk regisztrálni az oltásra!

Szada Nagyközség Önkormányzata a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége felhívásának eleget téve segíti a digitális ismeretekkel vagy saját e-mail címmel nem rendelkező lakosságot a koronavírus elleni oltásra való regisztrációban. A napokban a Szadai Polgármesteri Hivatal és a szadai intézmények munkatársai személyesen keresik fel a lakosokat, és ajánlják fel a papíralapú regisztrációs adatlappal kapcsolatos kitöltési segítséget.

A COVID-19 koronavírus világjárvány elleni védekezés meghatározó eleme a hazai lakosság minél nagyobb arányú beoltottsága, amely elősegíti a koronavírus terjedésének megfékezését és a veszélyhelyzet miatt korlátozások idővel történő mérséklését, feloldását.

A koronavírus járvány harmadik hulláma – a vírusmutációk miatt – az eddigieknél is nagyobb veszélyt jelent az emberek egészségére. A koronavírus elleni védekezés során több mint 3,2 millió honfitársunk regisztrált már a védőoltásra és több mint 1,6 millió honfitársunk megkapta már – legalább az első – védőoltást.

Ugyanakkor vannak olyan honfitársaink, akik megfelelő digitális ismeretek vagy eszközök, saját e-mail cím hiányában (egy e-mail címről csak egy személy regisztrálható) nem tudtak még regisztrálni a vakcinainfo.gov.hu honlapon keresztül, illetve – lévén nem nyugdíjasok – nem kaptak papíralapú regisztrációra levelet regisztrációs lappal. (Aki nem csak e-mail címmel, de telefonszámmal sem rendelkezik, az az egyik családtagja elérhetőségét adja meg, és tüntesse fel, hogy mi a rokoni kapcsolat.)

Ezért Szada Nagyközség Önkormányzata a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségével karöltve segíti a védőoltást igénylő, de a védőoltásra regisztrálni nem tudó lakosok regisztrációját. A Szadai Polgármesteri Hivatal és a szadai intézmények munkatársai, a település közterület-felügyelői és polgárőrei személyesen keresik fel az érintett szadai lakosokat, és egy regisztrációs formanyomtatvány kitöltésével nyújtanak segítséget az oltásra történő regisztrációhoz. A kitöltött nyomtatványokat a Szadai Polgármesteri Hivatalban gyűjtik, és naponta postázzák az igényeket összesítő Magyar Államkincstár felé.

Amennyiben Ön szívesen segítene, és ismer olyan személyt, aki szeretne regisztrálni, kérjük az alábbi regisztrációs nyomtatványt kitöltve juttassa el a Szadai Polgármesteri Hivatalba! 

Oltani kell, nincs más megoldás!

Köszönjük együttműködésüket!


Utoljára frissítve: 2021 március 24. 15:34