Polgrmesteri Hivatal

A Fény Világnapja Szadán

Vannak dolgok, amik olyan természetesen vesznek körül bennünket, hogy nem is gondolunk arra, milyen lenne nélkülük. Ilyen az érintés. Sajnos meg kellett tapasztalnunk a hiányát, ami fájóbb volt, mint gondoltuk volna.

Megértettük, hogy az érintés, NEM CSAK egy mozdulat, hanem szeretet, féltés, melegség, gondoskodás, öröm, bánat, együttérzés és még sok minden más, ami az emberi kapcsolatok igazi erejét adja. Valami hasonló a FÉNY is. Mindig itt van velünk, körülvesz bennünket, pótolhatatlan szerepet játszva életünkben, de belegondoltunk már, hogy mi lenne velünk nélküle? A fény az alapja és mozgató rugója egész létünknek, és mindezt olyan szerényen, természetesen és odaadóan végzi, hogy néha megfeledkezünk életbevágó fontosságáról. Erre emlékeztet bennünket az év egy napja május 16-a, A FÉNY VILÁGNAPJA.

Ezen a napon egy kisebb fajta csoda valósult meg Szadán. Ennek a kis falunak a lakosai már többször bebizonyították, hogy az egymás segítése, az összefogás valami jó ügy érdekében, nem csak szólam, hanem valódi cselekvés, bárki is legyen a kezdeményező. Nem meglepő hát, hogy felhívásunkra Szada lakossága fényjelzésekkel, fénylánc alkotással és fény díszítésekkel jelezte, hogy érti és érzi azt az egyetemes üzenetet, amit a fény közvetít, az összetartozás értékét, ami ritka kincs egy ilyen változó világban. Az est fénypontja, egy élő közvetítés volt, így mindenki a saját otthonából élvezhette a fénnyel festett főtéren zajló fénykoncertet, Sándor Krisztina és Gulyás Roland handpan művészek közreműködésével. Aki pedig éppen arra járt, végig sétálhatott a fénybe öltöztetett patakparti sétányon, vagy megpihenhetett a lampionok között elhelyezett színes raklap ülőkéken, melyek az újrahasznosítás jegyében készültek. A Nemzetközi Fény Világnapi rendezvények között Magyarországról egyedüliként Szada került fel a világ „Fénytérképére” Szeretnénk, ha a jövő évben még többen csatlakoznának hozzánk!

Minden résztvevőnek köszönjük, hogy emelte az esemény Fényét!

A Szada Fényei csapata


Utoljára frissítve: 2020 június 29. 12:42