Polgrmesteri Hivatal

Aszfaltozás a Margita lakóövezetben: a Panoráma út teljesen, a Boncsoki út egy szakasza már el is készült

Megtörtént a Panoráma út teljes aszfaltozása, a Boncsoki úton pedig egy szakasz, nagyjából a fele már meg is kapta az aszfaltozott útburkolatot. Az aszfaltréteg nagyjából két nap alatt nyeri el a kellő szilárdságát, így az utakat július 29-től, csütörtöktől vehetik birtokba az autósok.

Elkészült aszfaltburkolatok

Újabb, meghatározó szakaszához érkezett a június végén indult útépítési munkálat a Margita lakórészben. A korábban kőterítésű, murvás Boncsoki, Panoráma és Erdő utak kiépítése összességében közel 1.100 méteren történik meg augusztus második feléig.  

Július 27-én, kedden megtörtént a Panoráma út aszfaltozása, így már teljes az utca szilárd útburkolata. A Panoráma utcában közel 200 méter hosszúságban és 4 méter szélességben, kétoldali szegélykővel lett kiépítve az útpálya.

Img 4168

(balról jobbra) Pintér Lajos polgármester; Illés Szabolcs, a Szada Nova NKft. ügyvezetője és Gelle Róbert önkormányzati képviselő

A Boncsoki utca fele is aszfaltréteget kapott nagyjából 250 méteren, 4 méter szélességben, kétoldali szegélykővel, a vízelvezetés pedig egy szikkasztómű megépítésével valósul meg. A vízelvezető a Margita utcai vízelvezető-rendszerbe lesz csatlakoztatva. A szakaszos útépítésnek köszönhetően a lakók már tervezettnél korábban használatba vehetik az elkészült aszfaltozott részt.

Img 4199

(balról jobbra) Pintér Lajos polgármester, Petrák Árpád alpolgármester és Illés Szabolcs, a Szada Nova NKft. ügyvezetője

Fontos tudni, hogy az aszfalt a bedolgozáskor nagyjából 180-190 celsius fok hőmérsékletű, így két nap alatt garantálható a kellő szilárdság elérése. Ennek megfelelően leghamarabb július 29-én, csütörtökön vehetik birtokba az utakat az autósok.   

Az Erdő utca 391 méter hosszúságban, 3 méter szélességben lesz aszfaltozva kétoldali szegélykővel, a vízelvezetés pedig szikkasztó árkokban lesz megoldva. Az utcában előkészületi munkák zajlanak.

Lakossági finanszírozás, lakossági szerepvállalás

A három utca lakói már korábban, az előző önkormányzatnál előfinanszírozás formájában jelezték útépítési szándékukat. Ennek megfelelően az utcákban a munkálatok a lakók korábbi anyagi hozzájárulásával és az önkormányzat támogatásával valósulnak meg. A lakóközösség a pénzügyi hozzájáruláson kívül rengeteg szervező munkával járul hozzá a munkálatok zökkenőmentes elvégzéséhez. A Boncsoki utcában Takács Gabriella és Sajó Péter, a Panoráma utcában Bárczi József, az Erdő utcában pedig Lendvai Zsolt képviselik a lakóközösséget, és tartják napi szinten a kapcsolatot Illés Szabolccsal, a Szada Nova NKft. ügyvezetőjével. A felmerülő lakossági problémákat, kérdéseket – például a hulladékszállítást, valamint a kapubejárók kiépítését – folyamatosan egyeztetik a Szada Nova NKft.-vel, így garantálva azt, hogy az utcák a lakosság megelégedésére készüljenek el.  

A munkálatok várhatóan augusztus második felében fejeződnek be.
Addig kérjük a környék lakóinak szíves türelmét, és köszönjük a lakóközösség és képviselőik együttműködését!   


Utoljára frissítve: 2021 július 27. 17:14