Polgrmesteri Hivatal

Augusztus 1-ig látogatható a Székely Bertalan grafikáit bemutató kiállítás

Img 3153

A szadai hagyományok szerint a Székely Naphoz kapcsolódóan minden évben kiállítás nyílik Székely Bertalan műveiből. A Székely Bertalan Műteremház Galériában megtekinthető Székely Bertalan művészeti gyűjtemény című tárlat idén a Szada tulajdonában álló 128 grafikából válogatva 70 művet mutat be. A XIX. század végi magyar festészet kiemelkedő alakjának saját műtermében látható válogatás a teljes életmű kicsiny, de szerves részét alkotja Székely Bertalan rajzi hagyatékának.

Fzet

A Székely Bertalan Műteremház Galéria külön erre az alkalomra jelentette meg a Műteremház Füzetek 19. számát, amiben a szadai Székely Bertalan művészeti gyűjtemény képes katalógusa is megtalálható. A kiadvány Dr. Révész Emese, Papp Tibor és Kecskés Zoltán és Juhászné Zsóka munkáját dicséri.

A május 10-én megnyílt nagyszerű válogatás augusztus 1-ig tekinthető meg Szadán. A tárlatvezetéssel egybekötött látogatás előzetes bejelentéshez kötött, melyet a szada@szadafaluhaz.hu email címen, vagy a +36 30/116-04-64-es telefonszámon lehet megtenni!


Utoljára frissítve: 2021 május 17. 09:37