Polgrmesteri Hivatal

Az október 1-től érvényes zöldhulladék-szállítási rendszer

A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (DTkH) 2021. április 1-én bevezette, hogy minden – a hulladékszállításért díjat fizető – ingatlanhasználó számára gyűjtési alkalmanként 2 db, zöld színű – zöldhulladék gyűjtésére használható – zsákot biztosítanak díjmentesen.

Az intézkedés bevezetése óta elszállították a korábban (előző évben) megvásárolt – esetleg felhalmozott – zöld színű zöldhulladékgyűjtő zsákokat is, így eddig nemcsak 2 db zöld színű zsákot szállítottak el az ingatlanok elől, hanem minden zöld zsákban kihelyezett zöldhulladékot is.

A cserezsákok eltulajdonítása és a visszaélések elkerülése érdekében 2021. október 1. napjától a korábbi tájékoztatások szerint, szállítási alkalmanként, ingatlanonként kizárólag 2 db ingyenes zöld színű DTkH emblémás zsák, valamint további „korlátlan” mennyiségű megvásárolt, kék színű, DTkH emblémás lebomló zsák kerül elszállításra.

A DTkH a zöldhulladékszállítás feltételeiről a korábbi tájékoztatásokban már az alábbiak szerint informálta ügyfeleit.

A mindenkori begyűjtéssel egyidejűleg a cég munkatársai 2 db cserezsákot (zöld színű, emblémás) biztosítanak. Szükség esetén további zsákokat az alábbi értékesítési helyeken lehet beszerezni átadás- átvételi jegyzőkönyv aláírása ellenében az ingatlanhasználó, vagy meghatalmazottja, a közszolgáltatás számlafizetője nevére. A zsák átvételéhez személyes okmányok szükségesek, mivel a közszolgáltatás ellenértéke, 180 Ft/db), utólag a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. által kerül kiszámlázásra.

A kertgondozás során levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket, illetve a lehullott falevelet a DTkH Nonprofit Kft. által térítésmentesen rendelkezésre bocsátott 2 db ingyenes zöld színű DTkH emblémás lebomló műanyag zsákban, illetve az ágnyesedéket max. 100 cm hosszú kötegekben összekötve (alkalmanként maximum 1 m3 mennyiségben), a zöld zsák mellé helyezze ki az ingatlana elé, a közterületet nem szennyező módon.

A zöldhulladék-gyűjtő zsákba az alábbi hulladékok helyezhetők el:
Konyhai zöldhulladékok:
· gyümölcshéj
· zöldséghéj
· tojáshéj
· kávézacc
· elhasznált teafilter

Kerti zöldhulladékok:
· elnyílt virágok
· falevél
· fűnyesedék
· gallyak
· lehullott gyümölcs

Begyűjtés módja: a gyűjtési napokon reggel 6:00 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlan elé a forgalmat nem akadályozó, jól látható helyre, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zöldhulladékot a DTkH nem tudja elszállítani!

 


Utoljára frissítve: 2021 október 01. 13:14