Polgrmesteri Hivatal

Az önkormányzat minden esetben helyreállíttatja az utak közműépítés előtti állapotát

Szada Nagyközség Önkormányzata a közműépítéseket elvégző vállalkozókat az utak eredeti állapotának helyreállítására szólította fel. A Nyárfa utca esetében erre március 31-ig van határidő. Ha az ismert vállalkozó a felszólításnak nem tesz eleget, az önkormányzat feljelentést fog tenni az ügyben.

Nyrfa Utca 1

Az utóbbi hetekben több lakossági bejelentés alapján értesült Szada Nagyközség Önkormányzata arról, hogy a közműépítéssel megbízott vállalkozók több utcában is veszélyes építési törmelék (üvegdarabok, törött tetőcserép, kábelek, csövek) kiszórásával kívánták helyreállítani a munkálatok előtti állapotot.

Nyrfa Utca 2

A lakossági bejelentést követő második napon, 2021. március 8-án megtartott helyszíni bejárás során a Nyárfa utca (Szada belterület 3188 hrsz.), Vasút út folytatásában lévő Szada külterület 085 hrsz., valamint a Szada 068/21 hrsz.-ú úton Szada Nagyközség polgármestere és a Szadai Polgármesteri Hivatal műszaki osztályának munkatársai és a település közterület-felügyelői fényképfelvételekkel dokumentálták a kialakult állapotokat. A tapasztalt helyzet természetesen tarthatatlan, azonnali megoldást igényel.

Nyrfa Utca 3

A közműépítésért felelős vállalkozás vezetőjét hivatalosan felszólítottuk a kivitelezést megelőző eredeti állapot helyreállítására, melyre 2021. március 31-ig adtuk határidőt. 

Nyrfa Utca 5

Amennyiben a kért munkálatok a megjelölt törvényes határidőig nem készülnek el, akkor közlekedési hatósági intézkedést kezdeményezünk a Pest Megyei Kormányhivatal Közlekedésfelügyeleti Főosztály Útügyi Osztályánál, továbbá az útburkolat ilyen módon történő borítása alkalmas lehet a Büntető törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (továbbiakban Btk.) 232. §.-ban meghatározott közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény valamint a Btk. 248. §.-ban meghatározott Hulladékgazdálkodás rendjének megsértése tényállások megvalósítására, melynek vizsgálatára a Gödöllői Rendőrkapitányság rendelkezik hatáskörrel és illetékességgel.


Utoljára frissítve: 2021 március 18. 08:13