Polgrmesteri Hivatal

Az önkormányzatnak továbbra is szándékában áll a körzeti megbízott helyben lakhatásának támogatása

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szerint helyi önkormányzati feladat a közreműködés a település közbiztonságának biztosításában. Ennek megfelelően a rendőri jelenlét biztosítása és támogatása Szada Nagyközség Önkormányzat mindenkori alapvető érdeke. A körzeti megbízott és a polgárőrök jelenléte nagyban hozzájárul a kedvező szadai közbiztonsági helyzethez, így Szada Nagyközség Önkormányzata nagyvonalú gesztusként átvállalva a rendőrség feladatait, elhelyezést biztosított a körzeti megbízott számára. Az erre a célra használt ingatlanról a közelmúltban végzett átfogó felmérés kimutatta, hogy rezsidíja vállalhatatlanul magas, mintegy 400-500 ezer forint havonta, a lakás leromlott állapota pedig nem teszi lehetővé a jelenleginél takarékosabb használatot. Ennek megfelelően az önkormányzati tulajdonú épület a jövőben nem tartható fenn.

Természetesen a kialakult helyzet megnyugtató megoldása közös érdek, így Szada Nagyközség Önkormányzatának a szadai ingatlanpiac felmérése, illetve a körzeti megbízottal és felettesével folytatott megbeszélések után szándékában áll egy, a jelenlegi ingatlannál merőben jobb feltételeket biztosító szadai ingatlan kibérlése, vállalva annak bérleti díját.

Az így felajánlott ingatlant a körzeti megbízott azonban egyelőre nem fogadja el, sőt vállalja, hogy az önkormányzati összeget kiegészítve magasabb árfekvésű ingatlant keres. Amennyiben a körzeti megbízott nem a Szada Nagyközség Önkormányzata által felajánlott ingatlan mellett dönt, abban az esetben is kész jelentős mértékben, havonta 150.000 forinttal támogatni a körzeti megbízott rendőr kiadásait.


Utoljára frissítve: 2023 április 21. 21:12