Polgrmesteri Hivatal

Befektetés a jövőbe

Komoly változások történtek a Ratiolab Hungary Kft.-nél. A cég fejlesztette szadai telephelyét, ezzel párhuzamosan pedig új tulajdonosa is lett.

Az alaptevékenysége alapján mű­anyag­fröccsöntéssel és csomagolással foglalkozó társaság a koronavírus-járvány ideje alatt teljesen váratlanul és nagymértékben tapasztalta meg a megrendelések emelkedését. Erre válaszul a vezetőség úgy döntött, hogy a jövőbe tekint, és a szükséges bővítés tervezését, majd kivitelezését indították el 2022 februárjában. A több mint egy éven át tartó fejlesztés alatt az addigi csarnok alapterülete háromszorosára, a gyártóterület pedig duplájára bővült – ennek ünnepélyes avatójára került sor október 13-án, a Ratiolab Hungary Kft. szadai telephelyén, a Szadai Ipari Parkban. Ezzel párhuzamosan a korábbi 50 fős állományt pedig 75 főre tervezik emelni. Mindemellett a tulajdonosi háttér is változott a cégnél.

2023 11 2111 Szada 11

– A Ratiolab GmbH egy családias vállalat, több mint 40 éves múltra tekint vissza. Az építkezés során már észrevettünk, hogy a felszabaduló kapacitást nem tudjuk olyan gyorsan a saját termékek gyártásával betölteni. Ennek megfelelően körülnéztünk a piacon azt megvizsgálva, hogy milyen lehetőségek nyílhatnak számunkra. Több nagy méretű vállalat mutatott érdeklődést a megvétel iránt, végül a Porvair mellett döntött a tulajdonos – mondta el Johannes Wagner, a Ratiolab Hungary Kft. ügyvezető igazgatója (a képen balra).

Végül a Ratiolab és annak szadai leányvállalata is beleolvadt a cégcsoportba, ráadásul mint utóbb kiderült, a Porvair már régóta kiszemelte a céget. Ez a vevő növekedési céljait is nagyban segítheti, hiszen angol vállalatként a brexit hatása miatt szerette volna fő logisztikai központját Közép-Európába helyezni. A Ratiolab Hungary Kft. kilátásai a bővítésnek és a tulajdonosváltásnak köszönhetően kifejezetten kedvezők, mivel a Porvair különleges labortermékeinek gyártása Szadára kerül majd. Az igényeknek megfelelően hamarosan indul a belső bővítés egy új ún. tisztatér kialakításával.     

Pintér Lajos szadai polgármester az épületavató ünnepségen a meghívott vendégek előtt elmondta, hogy a helyi gazdaság fejlesztése és a helyi vállalkozások segítése az önkormányzat elemi érdeke, az pedig mindig nagy öröm, ha ennek az eredményét is látható.

– Mindig örvendetes, ha azt tapasztaljuk, hogy egy cég Szadán jól érzi magát, hiszen egy jól működő cég a befizetett adók által nagyban segíti működésünket, miközben helyben munkahelyeket teremt – tette hozzá a település vezetője.           


Utoljára frissítve: 2023 november 14. 15:05