Polgrmesteri Hivatal

Elindult a hatósági áras tűzifaprogram

A kormány újabb rendkívüli intézkedést tett az energia- és gázválság ellensúlyozására és a magyar családok rezsicsökkentésére a hatósági áras tűzifaprogrammal.

Hatósági áron 10 köbméter

A kormany.hu oldalon közzétett közlemény alapján az állami erdőgazdaságoknál megtermelt tűzifa egységes áron vásárolható meg, háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter mennyiségben az ország 152 értékesítési pontján, az alábbi árakon:

Keménylombos tűzifa: 30 000 forint /erdei köbméter
Lágylombos tűzifa: 19 000 forint /erdei köbméter
Fenyő tűzifa: 19 000 forint /erdei köbméter (bruttó árak)

Az intézkedés keretében háztartásonként legfeljebb 10 erdei köbméter hengeres tűzifa vásárolható. A programban hengeres tűzifa szerezhető be, amelynek az átvételi pontról a felhasználási helyre történő szállításáról a vásárlónak kell gondoskodnia. Az igényt személyesen, telefonon és e-mailben is lehet jelezni. A működési terület listája, valamint további részletes információk a vásárlás helyszíneiről, feltételeiről és az átvétel menetéről a kormany.hu oldalon és az állami erdőgazdaságok honlapjain olvashatók.

A kialakult energiaválság miatt meg kellett teremteni azt a lehetőséget, hogy ahol lehet, gáz helyett fával fűtsenek. Már megkezdődött az őszi fakitermelési időszak és az erdészetek folyamatosan teljesítik a lakosság megrendeléseit. A fűtési időszakra elegendő tűzifa mennyiség áll az ország rendelkezésére. Az őszi termelés a tervek szerint halad, melynek tűzifa részét az erdészetek a belföldi piacon értékesítik. Az erdőgazdaságok továbbra is biztosítják a rőzsegyűjtés lehetőségét, ami a rászoruló családoknak jelenthet segítséget.

Szadához a legközelebbi átvételi pontok: Galgamácsa, Domony, Isaszeg.
Tűzifa átvételi helyek


Utoljára frissítve: 2022 szeptember 20. 10:44