Polgrmesteri Hivatal

Első hellyel ismerték el a Fény Világnapja Szadán eseményt!

„A Fény Világnapja Szadán - önkormányzat és civilek együtt a közösségért nehéz helyzetekben is" önkormányzati gyakorlati példa az Innovációk területén az első helyezést kapta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által irányított Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok programban.

Miután Szada Nagyközség Önkormányzata és a szervező civilek szeptemberben sikeresen mutatták be a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) által irányított Legjobb Önkormányzati Gyakorlatok (LÖGY) program keretében a szadai pályázatot, a döntőben is kiválóan szerepeltek. „A Fény Világnapja Szadán - önkormányzat és civilek együtt a közösségért nehéz helyzetekben is" című eseménnyel a pályázók közül végül Innováció területén az első helyen végzett az önkormányzat és az aktív, tenni akaró lakosok közötti együttműködés módszertana és az ennek keretében megvalósult esemény, a Fény Világnapjának megünneplése május 16-án.

A program célja a legjobb önkormányzati gyakorlatok feltérképezése és megismertetése az ország más önkormányzataival. Az idei pályázati kiírás főtémája a "Helyreállítás és újjáépítés a járvány okozta károk enyhítésére – jól bevált önkormányzati innovációk " volt. Idén – tekintettel a járványhelyzetre – online formában tartották meg a LÖGY Program döntőjét, ahol a döntősök prezentálták jó gyakorlataikat.

Img 1934

A november 25-i döntőben a szadai pályázatot Simon Erika alpolgármester mutatta be az Irányító Bizottságnak, akik az előadások után eredményt is hirdettek, majd megtörtént a díjak és az oklevelek virtuális átadása is. A szadai projekt a TÖOSZ elismerésén túl 2021. január 20-án egy online nemzetközi konferencia keretében mutatkozhat be. 


Utoljára frissítve: 2020 november 25. 16:26