Polgrmesteri Hivatal

Fejlesszünk együtt játszóteret Szadán az iparűzési adó második feléből!

Az elmúlt napokban több szadai vállalkozás jelezte Szada Nagyközség Önkormányzata felé, hogy az iparűzési adójuk teljes megfizetésével továbbra is részt kívánnak vállalni településünk további fejlődésében. Bár a hazai vállalkozások többsége a Kormány döntése nyomán lehetőséget kapott arra, hogy iparűzési adóként az önkormányzati rendeletben meghatározott mérték felét - nem kettő, hanem csak egy százalékot - fizessék be saját településük számára, a szadai vállalkozók jelzései fontos gesztusról árulkodnak: azt üzenik, hogy a Kormány által elengedett befizetések továbbra is az önkormányzatnál lennének a legjobb helyen.

Szada Nagyközség Önkormányzata az így befolyt bevételekből a játszóterek további fejlesztését tűzte ki célul. Aki tehát úgy dönt, hogy iparűzési adójának a Kormány döntés nyomán elengedett második felét felajánlja Szada Nagyközség Önkormányzatának, az biztos lehet benne, hogy ebből a bevételből mindannyiunk számára hasznos cél: a szadai játszóterek további fejlesztése valósulhat meg.

A vállalkozások február 25-ig a NAV felé nyilatkozhatnak a helyi iparűzési adó 1 százalékra való mérsékléséről. Az elengedett 1 százalék összegének az önkormányzat részére történő felajánlásával saját lakókörnyezetük, Szada további modernizációjához járulhatnak hozzá.

Aki e nemes célt támogatni szeretné az megteheti úgy, hogy az e célra szánt összeget az önkormányzat számlaszámára utalja, melyet elkülönítetten kezelünk.  

A szadai vállalkozások és lakosok természetesen az egy százalékon felül is tehetnek felajánlásokat, így közösen fejleszthetjük Szadát gyermekeink legnagyobb örömére. 

Szíves felajánlásaikat várjuk Szada Nagyközség Önkormányzat számlaszámára (11742049-15391621) Játszótér megjegyzéssel.

A befolyt összegek felhasználásáról folyamatosan tájékoztatjuk a felajánlókat és a szadai lakosokat.  

További részletekért keressenek minket bizalommal a Szadai Polgármesteri Hivatal szokásos elérhetőségein.

Köszönjük együttműködésüket!


Utoljára frissítve: 2021 február 22. 14:02