Polgrmesteri Hivatal

Himnusz, másként

Január 22-én a magyar kultúra napja alkalomból rendeztünk a Székely Bertalan Általános Iskolával közösen azt a kiállítást, amelyet január végéig lehetett megtekinteni.

2023 02 2111 Szada 13 Old 01

Kölcsey Ferenc Himnusz című költeménye elkészültének 200. évfordulója adta a kiállítás témáját. Felkérésünkre több mint száz lelkes diák írt vagy rajzolt arról, mit is jelent nekik nemzeti himnuszunk (amelyet ezúton is köszönünk). Felelevenítettük a témához kapcsolódó könyvtári könyveket is, illetve egy idővonalon Kölcsey versének történetét a csekei dolgozószobától az első megzenésített bemutatóig. A kiállítás sok látogatót vonzott.

Az iskolával szoros kapcsolatunk egyéb rendezvényeken is megmutatkozik. Így volt ez a Kazinczy-díj Alapítvány Szép Magyar Beszéd versenyének helyi megmérettetésén, ahol zsűritagként ismét örömteli percekben lehetett részem a felsősök előadásait hallgatva. Gratulálok mind a felkészítő tanároknak, szülőknek, de leginkább a résztvevőnek. A díjazottaknak további sok sikert a területi megmérettetéshez!            

Családi mesedélután rendezvényünk márciusban 7-én és 21-én lesz, a hosszabbodó nappalok miatt papírszínházas mesével várjuk a kicsiket és szüleiket.

A kölcsönözhető új könyveket a nap bármely szakában megtekinthetik a Faluház ablakában berendezett kirakatban. Továbbra is örömmel előkészítjük kölcsönzésre olvasmányaikat, amennyiben ezt jelzik felénk elérhetőségeinken. Az épület előtt és az előtérben lévő Könyvmoly börze szabadpolcainkról továbbra is válogathatnak a kihelyezett ingyen elvihető könyvekből!

Németh Anikó
könyvtáros


Utoljára frissítve: 2023 március 21. 12:36