Polgrmesteri Hivatal

MINDENSZENTEK - Bűnmegelőzési jó tanácsok a megemlékezés időszakára!

Elbir

Mindenszentek és halottak napja közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához megemlékezni róluk, nyughelyükhöz virágokat elhelyezni, gyertyát gyújtani.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya nagyon fontosnak tartja, hogy ebben az időszakban felhívja a hozzátartozók figyelmét, értékeik fokozottabb védelmére, mivel vannak, akik erre az időszakra másképpen, mégpedig mások értékeinek megszerzésére készülnek.

A megemlékezés időszakában gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása.

Annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, kérjük fogadja meg tanácsainkat!
· Amennyiben tömegközlekedéssel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, a kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt!
· Az értékeit tartsa táskája és ruházata belső zsebében!
· Sírrendezés közben is figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül!
· Amennyiben autóval közlekedik, lehetőség szerint őrzött, ennek hiányban jól látható, kivilágított helyen parkoljon.
· A gépkocsi lezárt állapotáról annak elhagyásakor mindig győződjön meg, bármilyen kevés időre is hagyja el a járművet. Ha van az autóban beépített vagy egyéb mechanikus lopásgátló eszköz, használja azt. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsa magánál biztonságos helyen.
· Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen a látható helyeken!
· Amennyiben a megemlékezés lakóhelyétől távolabb történik, kérje meg szomszédjait, ismerőseit lakása szemmel tartására a betörések, besurranások elkerülése érdekében.
· Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy otthona őrizetlenül marad.

Amennyiben bűncselekmény elkövetésének áldozatává vált, tegyen feljelentést személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, vagy a 107, 112 központi segélyhívószámok valamelyikén!

Pmrfk

Békés, kegyeletteljes megemlékezést és balesetmentes közlekedést kíván a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság   Bűnmegelőzési Osztálya!


Utoljára frissítve: 2020 október 14. 10:46