Polgrmesteri Hivatal

Pályázat magánerős útépítésre

Az újabb utak építését, a szadai úthálózat fejlesztését a képviselő-testület kiemelt célként határozta meg. Ennek megfelelően rendeletet fogadtak el az útépítési érdekeltégi hozzájárulásról, amely az útépítési alap létrehozásának feltételeit és módját szabályozza.  Az útépítési érdekeltségi hozzájárulásról szóló 18/2020. (IX. 4.) önkormányzati rendelet alapján lehetőség van minden év október 31. napjáig szándéknyilatkozat formájában pályázatot benyújtani arra vonatkozóan, hogy az érdekeltek mely utca megépítésében kívánnak anyagi részt vállalni.

Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a magánerős útépítésekkel kapcsolatban 2020. szeptember 5. napi hatállyal új rendeletet fogadott el az útépítési érdekeltségi hozzájárulásról. Az útépítési érdekeltségi hozzájárulásról szóló 18/2020. (IX. 4.) önkormányzati rendelet alapján lehetőség van minden év október 31. napjáig szándéknyilatkozat formájában pályázatot benyújtani arra vonatkozóan, hogy az érdekeltek mely utca megépítésében kívánnak anyagi részt vállalni.

A szándéknyilatkozat formanyomtatványa itt elérhető. A Polgármesteri Hivatalba személyesen, postai vagy elektronikus úton benyújtott szándéknyilatkozatok alapján az Önkormányzat a következő évre vonatkozó költségvetési rendeletének mellékletét képező útfejlesztési koncepcióban rangsorolja a megépíteni kívánt utakat.

 A rangsorolásnál előre kerülnek azok az utak,
-        ahol az útépítés költségeihez viszonyítva arányában a legmagasabb útépítési érdekeltségi hozzájárulást fizetik,
-        amelyek folyamatban lévő önkormányzati útépítéshez, útkorszerűsítéshez csatlakoznak,
-        ahol az út mellett elhelyezkedő építési telkek legnagyobb részben már beépítésre kerültek.

A folyamatban lévő úttervezésekről bővebb információ a Szada Nova Kft. ügyvezetőjétől, Illés Szabolcstól kérhető a +36 70 317 91 28-as telefonszámon.

A hivatkozott önkormányzati rendelet szövege megtekinthető a Nemzeti Jogszabálytár felületén, valamint az önkormányzat fentebb megjelölt honlapján.
Tekintettel a fentiekre kérjük a tisztelt pályázni kívánó Lakosságot az október 31-i határidő betartására.

 Szadai Polgármesteri Hivatal


Utoljára frissítve: 2020 október 03. 14:05