Polgrmesteri Hivatal

Szada Nagyközség Önkormányzat részéről indulhat a Dózsa György út felújítása

Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2023. október 26-án rendes ülést tartott, amelyen döntés született többek között a Dózsa György út egyes szakaszának felújításához szükséges géplánc költségeinek biztosításáról, a Székely-kert művelési ágának megváltoztatásáról és a téli útüzemeltetési terv elfogadásáról is.

Img 1625

Döntés a Dózsa György út egyes szakaszának felújításához szükséges géplánc költségeinek biztosításáról

A 2104 j. út (Vác - Gödöllő országos összekötő út) szadai szakasza (Dózsa György út) a túlzott átmenő teherforgalom és a lakossági igények miatt felújításra szorul. Hosszas tárgyalások eredményeként Szada Nagyközség Önkormányzat és a Magyar Közút NZrt.-vel (Közút) együttműködésében a Dózsa György út egy – a Közút által kijelölt – szakaszának (503 méter) felújítása valósulhat meg ez év novemberében.

A 2023. október 17-én megtartott helyszíni bejáráson megállapították, hogy a felújítandó útszakasz tartalmaz egy buszöblöt, valamint 6 db szennyvízaknát és 5 db gázelzáró szerelvényt. A bedolgozás november hónapra van ütemezve, a burkolati jeleket pedig várhatóan jövőre festik fel. A munka- és költségmegosztás a Székely Bertalan út felújításánál korábban alkalmazott módszer szerint történik. A képviselő-testület határozata alapján Szada Nagyközség Önkormányzat a szükséges gépparkot, így finisheres gépláncot, marót, valamint a kapcsolódó szolgáltatásokat – melegaszfalt szállítását, emulzió biztosítását és kiszórását, valamint az aknák és szerelvények szintbehelyezése érdekében történő kapcsolatfelvételt – biztosítja. A végrehajtásához szükséges fedezetet 12.000.000 Ft összegben határozták meg, egyben felhatalmazták a polgármestert, hogy a végrehajtáshoz szükséges együttműködési-megállapodást a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel írja alá.

Megváltoztatták a Székely-kert művelési ágát

A Székely-kert hosszú évek óta közösségi helyként használt ingatlan, amely az önkormányzat, valamint a helyi lakosság által szervezett rendezvények és szabadidős tevékenységek otthonául szolgál. Szada Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelete értelmében a vagyonnyilvántartásnak tartalmaznia kell a vagyon elsődleges rendeltetése szerinti közfeladat megjelölését is, amely a képviselő-testület hatáskörébe tartozik. Ennek megfelelően a jelenlegi közhiteles ingatlan-nyilvántartás szerint „kivett lakóház, udvar és múzeum és egyéb épület” kivett művelési ág megnevezésű ingatlan műveléséi ágát „kivett közösségi ház” megnevezésűvé kell változtatni, tekintettel arra, hogy jelenleg is közösségi ház funkciót tölt be. Ezt a testület megszavazta, a határozat elfogadásával pedig Szada Nagyközség Önkormányzata a Pest Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Földhivatali Osztálya által előírt hiánypótlásnak tett eleget. 

Elfogadták a téli útüzemeltetési tervet

Szada Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete a Szada Nova NKft. ügyvezetője, Boros Gábor által készített előterjesztés alapján elfogadta az Önkormányzat tulajdonában lévő helyi közutak és közterületek téli üzemeltetési tervét, illetve felkérte a polgármestert annak minden év november 10. napjáig történő felülvizsgálatára.

Tagokat és póttagokat választottak a Helyi Választási Bizottságba

A soron következő települési önkormányzati képviselő- és polgármester-választásokra 2024. június 9-én, az EU-parlamenti választásokkal egyidejűleg kerül sor. Köztudomású, hogy a helyi választási szervek közül a Helyi Választási Bizottság (HVB) tagjainak és póttagjainak mandátuma a következő önkormányzati általános választások előtt megválasztott HVB alakuló üléséig tart.

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény jelenleg is hatályos rendelkezése értelmében „a helyi választási bizottság három tagját… és legalább két póttagot a települési önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásának évét megelőző évben, október 1. és november 30. között választja meg; személyükre a helyi választási iroda vezetője tesz indítványt.”

A jelenlegi HVB mindhárom választott tagja és mindkét választott póttagja készséggel vállalta, hogy a következő önkormányzati választások előkészítésében, lebonyolításában, majd a 2024-2029. önkormányzati ciklus időtartama alatt a HVB tagjaiként, illetve póttagjaiként továbbra is megbízást teljesítsenek.

Mindezeknek megfelelően Szada Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete a Helyi Választási Bizottság tagjainak Antalka Gézát, Veréb Bélát és Ványi Mihálynét, póttagjainak pedig Sánta Vilmost és Dr. Dulai Sándort választotta meg.

A testületi ülés során összesen 7 db határozatot hozott a képviselő-testület.


Utoljára frissítve: 2023 október 27. 11:41