Polgrmesteri Hivatal

Szent István-napi mulatság: jó hangulatú óriásbuli

Délelőtt hatalmas eső, délután hatalmas hőség, bőséges ital- és ételkínálat, szuper nagyik, lőpavilon, öregfiúk-focimérkőzés, főzőverseny, gyermekeknek és felnőtteknek szóló koncertek, tűzzsonglőr show – így telt Szadán a Szent Isván-napi mulatság.

Bár az időjárás idén is megijesztette a szervezőket és a mulatozni vágyókat egyaránt, de a délelőtti nagy esőzés után délre elvonultak a viharfelhők, így a délutáni programokat már zavartalanul élvezte a mintegy ezerfős közönség. A faluházas szervezőcsapat augusztus 19-re igyekezett olyan programot összeállítani, amelyben kicsik és nagyok egyaránt örömüket lelik. Ezen a hétvégén velünk ünnepelt kárpátaljai testvértelepülésünk, Nagydobrony kistérségi küldöttsége is.

4303

A mulatsághoz idén csatlakozott az OTP Bank Nyrt., amely a sátrában színezőkkel és OTP-s meglepetéssekkel fogadta az érdeklődőket A gyerekeket két ingyenes ugrálóvár, arcfestés, lufifigura-készítő várta. A JátSzada csapata a társasjátékokat kedvelőknek készült kicsiknek és nagyoknak szóló játékokkal. A pálya hátsó részében óriás fatáblás játékok, lőbusz, íjászat és lengőteke szórakoztatta az arra járókat.

2023 09 2111 Szada 08 Old 03

Idén először rendezték meg a Fruttamax Médiaválogatott gálamérkőzését, melyen a Szadai Öregfiúk focicsapatával csaptak össze a hírességek. Ott volt Nagy Zsolt (Leó), Gyurcsik Tibi, Szlépka Armand, Haddad Henrik, Vajtó Lajos, Dudás Miki, Katus Attila, Földesi János, és a médiaválogatott színei­ben játszott Pintér Lajos polgármester is. A Szadai Öregfiúk csapatát – Szűcs Sándor vezetésével – Pongó Péter, Sági Attila, Both József, Keserű László, Czeróh Péter, Várszegi Gábor, Solymos Norbert, Molnár Dániel, Molnár Attila, Mohos Róbert, Kerecsényi-Fodor Norbert alkotta, akik győzelemmel zárták a mérkőzést. A médiaválogatott néhány tagja estig a mulatságon maradt, így aki szeretett volna találkozni kedvencével, az összefuthatott vele a sportcentrum területén.

2023 09 2111 Szada 08 Old 05

A mérkőzés után megkezdődött a kóstolás, a háromtagú zsűri (Pintér Lajos polgármester, Szűcs Sándor, a Szűcs fogadója tulajdonosa és Nagydobrony polgármestere, Nagy Ferenc) 11 csapat – köztük a nagydobronyiak is – 12-féle ételét ízlelhette meg. Babgulyások, lecsók, káposzták különféle változataival indultak a versenyzők, volt még pásztortarhonya, palócleves, sertésragu és csirke tikka masala. A finomságokból, az önkormányzat támogatásának köszönhetően, osztottak is az arra járóknak, lehetőséget adva a kóstolásra. Az ételek olyan jól sikerültek, hogy a zsűri végül képtelen volt dönteni, így mindenkit megjutalmaztak! A Szent István-napi mulatság hagyományos része a kenyérsütő verseny is, melyen három kenyér és három készítő indult, a győztes Marsalkó Márta alkotása lett.

2023 09 2111 Szada 08 Old 04

Az eredményhirdetés után a HandaBanda gyermekzenekar, később pedig sokunk nagy kedvence, a Kozmix együttes csinált fergeteges bulit. Utánuk Gyurcsik Tibi, az X-faktor felfedezettje énekelt.

 Fwp6937

Szada immár hagyományosan nem szervez ünnepi tűzijátékot, így idén is tűzzsonglőrök kápráztatták el az érdeklődőket: a Genesis Tűzsonglőr csoporttól A Tűzisten gyermekei című show-t láthattuk. Az estét a Ricky Party’N zenekar zárta egy fergeteges hangulatú bulival. Végül, de nem utolsósorban nagy köszönet illeti a Szadáért Polgárőr Egyesületet, a Szadai Nyugdíjas Klubot és a JátSzada Társas Klubot közreműködésükért!            

A Faluház munkatársai, fotók: Lethenyei László


Utoljára frissítve: 2023 szeptember 18. 13:41