Polgrmesteri Hivatal

Szerdán megnyílik Szadán a Safari Park

A mai napon A Magyar Nemzeti Cirkusz hivatalos Facebook oldalán megjelent a hír, miszerint szerdától már látogatható a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz 100 állatát bemutató, 5 hektáron elterülő Safari Parkja Szadán.

99098491 3049133491815109 6015173862088507392 O

Mivel az Önkormányzat a település érdekeit tartja szem előtt, mind a közvetlenül érintett lakosság, mind egész Szada vonatkozásában, ezért minden rendelkezésére álló eszközt bevetett, hogy úgy találjon biztonságos, megvalósítható megoldást, hogy a környéken lakók életének nyugalmát megvédje.
Polgármester úr, ifj. Richter József és Lipák Ottó utcabizalmi, többszöri tárgyalások után és ügyvédek bevonásával, olyan megoldást alakítottak ki, ami garantálja azt, hogy a Safari megfelelő előkészítő munkálatok után kezdhesse meg működését, a közvetlenül érintett Nyárfa utca lakói számára is elfogadható módon. Az üzemeltető vállalta, hogy a bejáratot/kijáratot és az útvonalat úgy alakítja ki, hogy az ne terhelje a Nyárfa utcát, illetve természetesen a látogatók részére szociális helyiségeket biztosít. Az Önkormányzat ennek megvalósítását telekcserével, út kialakításával és a Nyárfa utca mindkét végére „behajtani tilos kivéve célforgalom” táblák kihelyezésével támogatja. A megállapodás részleteit polgármester úr a képviselő-testület elé terjesztette, a velük való egyeztetés után pedig határozatban rögzítette.


Utoljára frissítve: 2020 május 18. 14:31