Polgrmesteri Hivatal

Takaros porta 2020

Követve az előző évek hagyományait, Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2020-ban is meghirdeti a „Takaros Porta” és „Legszebb utca” pályázatot.
Köszönhetően a korona vírussal kapcsolatos enyhítő intézkedéseknek, ebben az évben is személyesen tudunk ellátogatni Szada legszebb kertjeibe. Természetesen, tesszük ezt az aktuálisan előírt óvintézkedések betartásával. Az első látogatást egy telefonos bejelentkezés előzi meg. Ezért fontos, hogy bármely elérhetőségen jelentkezik, ne felejtse el megadni telefonszámát! A látogatás alkalmával egy 2 oldalas kérdőív kitöltésével szeretnénk tájékozódni a kerttulajdonos környezettudatos hulladékhasznosítási szokásairól. Külön pontozzuk a madár- és rovarbarát kerteket, az utcafrontot, előkertet és zöldséges kerteket.
A kertről a tulajdonos beleegyezésével szeretnénk fényképeket készíteni, melyeket a Virágos Szada facebook oldalon és a 2111 Szada Nagyközség Önkormányzat Közéleti Tájékoztató Havilap oldalain megjelentetünk.

 A 2019-es Takaros Porta pályázat keretein belül nagy sikert aratott a „Legszebb Közönség-szavazatos Kert” verseny, melyre több ezer szavazat érkezett. Ezt szeretnénk ebben az évben is elindítani. A „Legszebb Közönség-szavazatos Kert” nyertese az a kert lesz, mely a Virágos Szada facebook oldalon az ott megjelent képek alapján a legtöbb szavazatot kapja.

Jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk, így 2020. június 30-ig tudjuk fogadni a kerttulajdonosok jelentkezését és a kertek ajánlását. Biztatjuk a lakosságot, hogy szomszédok, ismerősök kertjeit is ajánlják, nevezzék be a versenyre!

A „Takaros Porta 2020. év hagyományos falusi porta” cím adományozható annak a kertnek, melynek minden szabad területét beültetik. Beültetéskor természetes hatást igyekeznek megvalósítani. Van veteményes, gyümölcsös, nem a gyep kapja a főszerepet, és az elmúlt 5 évben nem nyert a pályázaton.

A „Takaros Porta 2020. év díszkert” cím adományozható annak a kertnek, melyet mesterségesen építettek, általában kertész által megtervezett, és az elmúlt 5 évben nem nyert a pályázaton.

A cím adományozásáról a szakmai munkacsoport előzetes véleményének kikérését követően a Polgármester dönt minden év augusztus 31-ig. A díj ünnepélyes átadására a szadai szüreti bálon kerül sor. (Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2015.(IV.17.) önkormányzati rendelete a „Takaros Porta” és „Legszebb utca” cím alapításáról szóló 10/2011. (09.02.) rendelet módosítására.

A jelentkezéseket várjuk: személyesen a Szada Nova Nonprofit Kft. irodájában ügyfélfogadási időben, e-mailen a viragzoszada@gmail.com címen, a Virágos Szada facebook oldalon, vagy a 06-30-9228-226 mobilszámon (Faludi Andrea).

Szeretettel várjuk a jelentkezéseket, ajánlásokat!

Faludi Andrea


Utoljára frissítve: 2020 június 12. 13:32