Polgrmesteri Hivatal

Takaros Porta 2020 – a Gyenes házaspár és Kurfis Renáta a két kategória győztese

Lezárult a Takaros Porta 2020-as kiírása. A pályázók kertjeinek helyszíni bejárása után kialakult a díjazottak sorrendje a „Takaros Porta – díszkert” és a „Takaros Porta – hagyományos falusi porta” kategóriákban, valamint a szakmai munkacsoport két különdíjasról is határozott. A díjak átadására október 8-án került sor Szada Nagyközség Önkormányzat Tanácstermében.

Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – tartja a mondás. Ezt a megfigyelést itt helyben, a szadai lakosság körében csak megerősíteni lehet. Nyugodtan kijelenthető, hogy a szadaiak szeretik az őket körülvevő szépséget, és ezért mindannyiunk büszkeségére tenni is hajlandóak. Erőfeszítéseiket eddig több alkalommal ismerték el. Szada kapott már Virágos Önkormányzatért Különdíjat, illetve minisztériumi elismerést a hagyományos magyar növény- és virágkultúra megőrzéséért.

Egyértelmű, hogy nagyobb körben, országos elismerést csak akkor kaphat Szada – tehát a szadai lakosok – ha itt helyben kellőképpen méltatják azt a napi munkát, amelyet a kerttulajdonosok végeznek, legyen szó díszkertekről, vagy éppen a hagyományos portákról. Ennek megfelelően, követve az előző évek hagyományait, Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 2020-ban már a tizedik „Takaros Porta” pályázatot hirdette meg.

Img 1337

A „Takaros Porta 2020. év hagyományos falusi porta” címet azon kertnek adományozta az önkormányzat, melynek minden szabad területét beültették. Fontos volt, hogy beültetéskor természetes hatást igyekeznek megvalósítani. Van veteményes, gyümölcsös, nem a gyep kapja a főszerepet. A „Takaros Porta 2020. év díszkert” címet azon kertek kapták, melyet mesterségesen építettek, általában kertész által megtervezettek.

A „Takaros Porta 2020. év hagyományos falusi porta” kategória díjazottjai:
1.Gyenes János és Piroska

Trk

2. Török Istvánné G. Erzsike

Petrik

3. Petrik Zsófia Edina

Img 1379

A „Takaros Porta 2020. év díszkert” díjazottjai:
1. Kurfis Renáta

Kain

2. Kain József

Img 20200716 153858

3. Tóthné Tolvaj Judit  

Kovcs

Különdíjban részesültek:
Kovács Tibor

Img 1409

Bozóky Ferencné

Tth2

A Virágos Szada facebook-oldal közönségdíjasa Tóthné Tolvaj Judit és Tóth Zoltán kertje lett.

A Takaros Porta pályázat kiírását az önkormányzat jövőre is folytatni kívánja, hiszen ez a fontos kezdeményezés az egész nagyközség, és így az egész közösség javát szolgálja.


Utoljára frissítve: 2020 október 13. 16:01