Mff J Mretben

Takaros Porta 2024 - Várjuk jelentkezésüket!

Szada Nagyközség Önkormányzata 2024-ben is meghirdeti a „Takaros Porta” pályázatokat. Jelentkezni június 15-ig lehet.

Követve az előző évek hagyományait, Szada Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete 2024-ben ismét meghirdeti a „Takaros Porta” pályázatot. A tavaly megkezdett együttműködés szerint a program szakmai lebonyolítását, a kertek bírálását és a zsűrizés vezetését ismét az Öreghegyi Csemete Tanoda és Kertészeti Áruda tulajdonosai – Kocsis Ibolya és Prókai Orsolya – vállalták. A kiírás szerint ismét két kategóriában várjuk a kerttulajdonosok jelentkezését. 

„Takaros Porta - hagyományos falusi porta” cím adományozható annak a kertnek, melynek minden szabad területét beültetik. Beültetéskor természetes hatást igyekeznek megvalósítani. Van veteményes, gyümölcsös, nem a gyep kapja a főszerepet.

„Takaros Porta - díszkert” cím adományozható annak a kertnek, melyet mesterségesen építettek, megjelenésükben a díszcserjék, a díszfák és a gyep kapnak nagyobb hangsúlyt.

Idén 2024. június 15-ig fogadjuk a kerttulajdonosok jelentkezését és a kertek ajánlását. A jelentkezéseket várjuk személyesen az Öreghegyi Csemete Tanoda és Kertészeti Árudában kihelyezett postaládában (2111 Szada, Dózsa György út 54.), vagy e-mailen a csemetetanoda@gmail.com címen. Jelentkezési lapot Szada Nagyközség Önkormányzat honlapján és az Árudában is találnak.

A jelentkezők kertjeit személyesen, előre egyeztetett időpontban látogatják végig a bírálók. Az első látogatást egy telefonos bejelentkezés előzi meg, ezért fontos, hogy bármely elérhetőségen jelentkezik, ne felejtse el megadni telefonszámát! A látogatás alkalmával egy kétoldalas kérdőív kitöltésével szeretnénk tájékozódni a kerttulajdonos környezettudatos hulladékhasznosítási szokásairól. Külön pontozzuk a madár- és rovarbarát kerteket, az utcafrontot, előkertet és zöldségeskerteket. A cím adományozásáról a szakmai munkacsoport előzetes véleményének kikérését követően a polgármester dönt minden év augusztus 31-ig. A díjat ünnepélyesen a Szadai Szüreti Mulatságon adjuk át.

JELENTKEZÉSI LAP


Utoljára frissítve: 2024 május 17. 18:24