Polgrmesteri Hivatal

Új főépítésze van Szadának

Simoncsik Mária négydiplomás szakember. A BME-en végzett építészként, diplomája mellé személyiségfejlesztő, marketing manager, műszaki tanár és pszichológiai oklevelet is szerzett. Folyamatosan tanul és folyamatosan képzi magát. Kerepesen él, boldog családban, férjével és két gyermekével. Az önkormányzat 2021. április 2-tól szerződéses jogviszonyban nevezte ki Szada főépítészének.

Milyen célokkal és tervekkel vállalta el ezt a feladatot?

Szeretném megköszönni a lehetőséget a döntéshozóknak, hogy Szada főépítésze lehetek. Fontos kiemelnem, hogy egyfajta szolgálatnak, megtisztelő feladatnak tekintem a munkámat.
Az Arculati Kézikönyv, a Településképi rendelet és a HÉSZ (Helyi Építési Szabályzat) nagyon sok kötöttséget jelent az építtetők és az építészek számára. Jelen állapotában felülvizsgálatra szorul. Olyan szempontok alapján szeretnénk rajtuk változtatni, hogy Szada megőrizze falusias jellegét. Szeretném, ha az elkövetkező évtizedekben több közösségi térrel, új oktatási intézményekkel, kereskedelmi és szolgáltató központtal, sport és rekreációs területtel rendelkezzen. Ezzel kapcsolatban várom a konstruktív javaslatokat, ötleteket a lakosság részéről is.

Simoncsik Mária főépítész csütörtökönként 9-től 4 óráig érhető el.

P.Gy.


Utoljára frissítve: 2021 május 21. 08:33