Polgrmesteri Hivatal

Új vezető irányítja a Szadai Székely Bertalan Általános Iskolát – Az önkormányzat keresi a támogatás lehetőségét

Szathmryn

A 2021/2022-es tanévtől Szathmáryné Szabó Zsuzsa megbízott intézményvezetőként veszi át a Szadai Székely Bertalan Általános Iskola irányítását, miután a jelenlegi intézményvezető, Greffné Kállai Tünde augusztus 18-án, szerdán a tantestületnek bejelentette távozását az igazgatóhelyettessel és az iskolatitkárral együtt.

A képen Szathmáryné Szabó Zsuzsa

A váratlan - a tanév kezdete előtt pár nappal bekövetkezett - esemény a tantestület, a szülők és persze a diákok számára is nehéz helyzetet teremt. Mivel 2013-tól a magyar közoktatásban gyökeres változás állt be, az addig önkormányzati fenntartás alatt álló iskolák köznevelési feladatellátása állami kézbe került, így Szada Nagyközség Önkormányzata sem rendelkezik hatáskörrel a Szadai Székely Bertalan Általános Iskolával kapcsolatban.  

Ennek ellenére Szada Nagyközség Önkormányzata – felismerve a kialakult helyzet súlyosságát és a lakossági igényeket – a korlátozott eszközei ellenére keresi a lehetőséget annak támogatására, hogy az elkezdődött vezetőváltás zökkenőmentesen történjen meg, és az intézmény további hatékony működése biztosított legyen. A Szadai Székely Bertalan Általános Iskola élére a fenntartó Klebelsberg Központ (korábban KLIK) pályázat útján keres majd kinevezett intézményvezetőt. Az új vezető kinevezéséig Szathmáryné Szabó Zsuzsának sok sikert kívánunk az új munkakörében, és számíthat az önkormányzat segítségére az elkövetkező időszakban.

Iskola Kontner

A Szadai Székely Bertalan Általános Iskola mostanra egyértelműen kinőtte szűkös kereteit. Az új iskola építése az állami ígéret szerint belátható időn belül elindul, azonban addig egy osztálynak konténertanteremben kell megkezdeni az oktatást a 2021/2022-es tanévtől.


Utoljára frissítve: 2021 augusztus 19. 20:16