Polgrmesteri Hivatal

Újabb fejlesztések a Szadai Községi Piacon

Img 20230110 092817

Éppen a napokban lett másfél éves a Szadai Községi Piac, amely az elmúlt időszakban igazán kedvelt és vonzó célpont lett az árusok, a bérlők és a szadai lakosok körében egyaránt. Természetesen a piac megnyitása óta a tapasztalatoknak és az igényeknek megfelelően folyamatosan zajlik a létesítmény fejlesztése és komfortosabbá tétele, így a piac a Szada Nagyközség Önkormányzat tervének megfelelően egy valódi közösségi térként funkcionálhat. 

Decemberre készült el a fő homlokzat felszerelése nyílászáróval az épület oldalának és hátuljának korábbi lezárását követően. Ezzel teljes az épület immár a nyári üzem után alkalmassá vált téli rendezvények megtartására is. Előrelátó módon még a nyár folyamán a nyáron a korábbi elektromos hősugárzók helyett hűtő/fűtő klímákat szereltek fel az üzletekben. A fejlesztéssel – a mostani gazdasági helyzetben nem elhanyagolható módon – a hatékonyabb működésnek köszönhetően jelentős költségmegtakarítás érhető el.

Az épület körül a csapadékvíz elvezetésére is megoldást találtak a szakemberek, a hátsó részen egy szikkasztót építettek ki, amely a dombról lezúduló vizet gyűjti össze. A kedvező időjárás beköszöntével a vízelvezetési munkálatok és a homokos parkoló murvával feltöltése az épület oldalán folytatódik. Ezzel párhuzamosan indul majd a Napóra környékének felújítása és kiszélesítése, amely kényelmesebb be- és kihajtást eredményez a Dózsa György út irányából. 

A folyamatban lévő fejlesztések mellett zajlik a 2023-as programok tervezése is annak érdekében, hogy a Szadai Községi Piac még nagyobb kihasználtsággal állhasson az érdeklődők rendelkezésére.


Utoljára frissítve: 2023 január 23. 11:06