Polgrmesteri Hivatal

Újabb tizenhárom újszülött kapott babacsomagot

Ismét szépen gyarapodott Szada lakossága. Pintér Lajos, a nagyközség polgármestere a február végén, illetve a márciusban született gyermekek szüleinek babacsomag formájában adta át az önkormányzat támogatását.

Szadán a figyelem és a gondoskodás mindegyik korosztályt megilleti. Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete tavaly októberben látta elérkezettnek az időt arra, hogy kifejezze megbecsülését a gyermeket vállaló családok iránt, és méltóképpen ünnepelje a szadai gyermekek megszületését.

Egy októberi rendeletnek megfelelően minden szadai gyermek születésekor egyszeri természetbeni támogatást biztosít Szada Nagyközség Önkormányzata a gyermeket saját háztartásában nevelő törvényes képviselő részére. A születéshez novembertől nyújtott támogatás mértéke gyermekenként egységesen 10 000 forint, melyet a rendelkezés szerint babacsomag formájában kapnak meg az érintettek. A támogatás keretében tizenhárom, február végén és márciusban született gyermek szülei vehettek át babacsomagot.

A Pintér Lajos polgármester által átadott babacsomagok az egyedi, Szada feliratú, Galga-menti fehérhímzéses, az újszülöttek monogramjaival ellátott, Dr. Dulai Sándorné Éva néni és segítő társai keze munkáját dicsérő előkén túl pelenkacsomagot, törölközőt, plüss szundikendőt, tusfürdőt, és a Haramia gyerekcipőbolt jóvoltából vásárlási utalványt tartalmaznak.

Köszöntjük Manka Júliát, Lilit, Kincsőt, Blanka Noémit, Bencét, Lénát, Ákost, Lőrincet, Flórát, Bertalan Lórándot, Zenke Magdolnát, Lillát és Petrát!


Utoljára frissítve: 2021 április 27. 13:25