Polgrmesteri Hivatal

Ülésezett a Szociálpolitikai Kerekasztal: nincsenek magukra hagyva a nehéz helyzetben lévők

A tavaly létrehozott Szociálpolitikai Kerekasztal ülésén a résztvevők egybehangzó véleménye szerint a járvány eddig nem tapasztalt helyzetet teremtett, az ismert gazdasági hatások miatt jelentősen kibővült a támogatandók köre, akiket ilyen nehéz helyzetben nem lehet magukra hagyni.

Img 2631

Ülésezett a Szada Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének – a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátásokról, valamint a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 2/2020.  (III. 1.) – önkormányzati rendeletével létrehozott Szociálpolitikai Kerekasztal február 2-án.

A megbeszélés résztvevői – Pintér Lajos polgármester; Simon Erika alpolgármester; Boros Gábor, a Humánügyi Bizottság elnöke; Kerékgyártó Tamás, az önkormányzati fenntartású szociális intézmény vezetője és Vazicsek Róbertné, az önkormányzat területén szociális intézményeket működtető fenntartó képviselője – a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló törvény értelmében a településen szociálisan rászorult személyek részére biztosítandó szolgáltatási feladatok meghatározásáról szóló, kötelezően jellegű, elfogadásra váró Szociális Szolgáltatástervezési Koncepciót vitatták meg.

A Szociálpolitikai Kerekasztal résztvevői egyetértettek abban, hogy a jelenlegi járvány eddig nem tapasztalt helyzetet teremtett, az ismert gazdasági hatások miatt jelentősen kibővült a támogatandók köre, akiket az önkormányzat nem hagyhat magára. Bár a rendelet évente legalább egy alkalommal nyilvános ülést megtartását írja elő, de tekintettel a kialakult helyzetre, a Szociálpolitikai Kerekasztalt az érintettek éppen egy hónap múlva, március 2-án újra megtartják. 


Utoljára frissítve: 2021 február 03. 09:01