Polgrmesteri Hivatal

Szadán már az 50-es korosztályt oltják

A regisztráltak többségét 60 év felett már beoltották Szadán, így a háziorvosok el tudták kezdeni az aktív korúak oltását is. Most már bármikor csöröghet a nem beoltott regisztráltak telefonja is.

Mindenhol az országban, így Szadán is a háziorvosok március 31-én kapták mega teljes listát az országos központból azokról, akik a praxisukból regisztráltak a vakcináért. A sorrend kialakításában a háziorvosnak is van egy kis mérlegelési lehetősége. Szadán is többen visszautasították a kínai és brit-svéd vakcinát, őket az oltópontokra irányítják, ahol más oltóanyagot kaphatnak.

A háziorvosok általában minden héten csütörtökig megkapják a vakcinákat, amit vasárnapig kell beadniuk. Április első hetében nagypénteken a két felnőttorvosi körzetben 3 orvos 140 regisztráltat oltott be, de húsvétkor sem álltak le, húsvét hétfőn 50-en kaptak oltást Szadán. A két magánpraxisban április 14-ig több mint 1000 oltást adtak be.

A háziorvosok Szadán olyan vakcinákat kapnak az országos elosztó központokból, amik normál körülmények között is tárolhatók. Így a legtöbb vakcina, amit Szadán is beadtak az embereknek az a Sinopharm (kínai vakcina) és az AstraZeneca (britsvéd vakcina) volt. Kisebb mennyiségben PfizerBiontech vakcinát és Moderna vakcinát is kaptak a szadai háziorvosok, amit a krónikus betegségben szenvedők kaphattak meg. Szadán komolyabb mellékhatást nem tapasztaltak, a beoltottak kórházi ápolásra nem szorultak.

Ezért nem győzzük hangsúlyozni, az oltás életet menthet! Ha még nem tették meg, regisztráljanak a www.vakcinainfo.gov.hu oldalon!


Utoljára frissítve: 2021 április 20. 13:49